Superenkel og veldig god sjokoladekake uten egg og melk


Hei! I dag er det jo selveste pskeaften, og da er det vel p sin plass dele en deilig kakeoppskrift med dere? Bakte denne sjokoladekaken i gr, og den ble tatt i mot med stormende jubel av bde Emmeline og Bjrge. "KAKEEEEE! Mamma, kakekakekake!", ropte en jublende glad Emmeline da hun s kaken st til avkjling p bordet. Lille luringen klatret opp p stolen helt selv og hadde veeeldig lyst til smake - bare litt *hehe*. Kaken er uten egg og bakt med havremelk. nsker du en laktosefri variant kan du ogs bytte til laktosefri margarin. 

SONY DSC

Til kaken;

4 dL hvetemel

1,5 dL sukker

2 ts bakepulver

3 ss bakekakao

2 ts vaniljesukker

ca 3 dL havremelk

75 g smr, smeltet

SONY DSC

Til glasuren;

130-150 g melis

1 ss kakaopulver

1-2 ts vaniljesukker

50 g smr, romtemperert

1-2 ss espresso

Forvarm ovnen til 175*C og smr en 22 cm rund kakeform. Ha alle de trre ingrediensene i en bakebolle og bland sammen. Smelt smret og ha i rren sammen med melken. Spe p med litt og litt melk til du har en passende konsistens, den skal ikke vre for tynn. Ha rren i formen og sett i ovnen p nederste rille i 40 min. Sjekk om den er ferdig med en kakepinne og avkjl i noen minutter fr du hvelver den ut av formen p et fat.

Glasuren: Ha alt det trre i en bakebolle, bruk gjerne en kjkkenmaskin. Ha i smret og bland sammen. Spe p med espresso, evt kaffe, til nsket konsistens. Stikk hull med en kakepinne i kaken og ha over glasuren mens kaken enda er varm. Topp med kokos eller annet godt. Kan serveres lun, men ikke for varm.

SONY DSC
SONY DSC
 


N skal vi i gang male noen pskeegg. Det er s hyggelig med slike tradisjoner som skal viderefres, og jeg har jo enda en fridag! Du verden. I ettermiddag skal vi spise pskemiddag hos mamma, og det gleder jeg meg veldig til. nsker dere en nydelig pskedag - vi skrives :-)
 

Forfriskende jordbr og appelsin cooler


Jeg lovet dele denne med dere p Instagram tidligere i dag, s da m jeg nesten etterleve det fr dagen er omme. Denne fantastiske trsteslukkeren kommer til bli laget flere ganger her i huset. Bjrge ville faktisk ha pfyll ;-) Emmeline var megastolt nr hun fikk egen "paraplydrink" med sugerr *hehe*.

SONY DSC

All you need is ♥

ste appelsiner

ste jordbr

isbiter

SONY DSC

SONY DSC


Lite kcal, masse C-vitaminer, iskald og god :-) N skal jeg finne sengen ganske snart. Oppskrift p en sinnsykt god kake uten egg og melk kommer i morgen, s dere kan bare glede dere :-) Sweet dreams.

Pina colada smoothie uten sukker


Hvis du savner sommeren og ikke takker nei til en pina colada under stekende solstrler, vil denne garantert f deg til ville finne frem bikinien og solbrillene.

SONY DSC

Til to personer:

2 dL kokosmelk

ca 1 ss sukrin gold (evt brunt sukker)

2-3 klyper revet kokos + litt til pynt

1 fersk ananas + litt til pynt

1 banan

2 kopper isbiter


Ha alt i en blender og kjr til en jevn blanding. Smak til med mer sukrin (evt brunt sukker) hvis du vil ha den stere. Hell over i to romslige glass og pynt med revet kokos og fersk ananas.


SONY DSC
"Bermuda, Bahama, come on pretty mama......"

Taco med bnnegryte og hjemmelaget tacokrydder


Vi forsker sakte men sikker innfre en sunnere livsstil her i huset. Jeg elsker jo virkelig lage mat, og skulle mer enn gjerne laget alt fra bunn av. I en hektisk hverdag er dette dessverre ikke like enkelt som det hres ut, men det hender s absolutt at jeg glimter til med hjemmelaget mat. Prv vegetartaco med bnnegryte neste tacokveld - vi angret i hvertfall ikke :-)

SONY DSC

Bnnegryte til 4-5 personer:

4 bokser bnner - n type eller miks flere slik som jeg gjorde

0,5-1 dL vann (kan slyfes)

 

Hjemmelaget tacokrydder:

havsalt

malt spisskummen

paprikapulver

malt sort pepper

trket oregano

3-4 fedd hvitlk

1 finhakket gul lk

finhakket rd chilli

nsker du en hottere variant kan du tilsette grovhakket jalapenos


Varm en hy stekepanne p middelt til sterk varme med litt olivenolje. Tilsett hakket lk og knust hvitlk og stek til lken er myk. Pass p s du ikke svir hvitlken. Skyll bnnene under kaldt vann, spar p vannet fra boksen. Ha bnnene i gryten og tilsett vannet fra boksene. Mos ca halvparten av bnnene og kok opp. Tilsett krydderet, her gjelder det smake seg frem. Begynn med 1-2 ss salt, spisskummen, paprikapulver og oregano og ca 1 ts pepper. La smkoke til gryten er tykk og god. Smak til med mer krydder til du har den perfekte tacosmaken.


SONY DSC

Smelt ost p en tortilla ved sette den i ovnen eller i mikroblgeovnen i ca 30 sek og topp med det du nsker. Lag gjerne en god guacamole og tomatsalsa fra bunn av ogs - da setter du virkelig prikken over i-en :-)

 

Laks og mango


, kjre... N har jeg ogs blitt syk. Feberyne, hodepine, verking i kroppen. Tett nese, rennende nese, tett i ret. Mulig jeg har hatt feber ogs - tror det, men jeg har tatt Paracet helt siden i gr kveld for fle meg litt bedre. Jeg kan ikke bli syk! Typisk nok, som om det str skrevet i Den Norske Grunnloven, s blir jeg s klart syk nr jeg endelig har kommet i gang med en slags rutine igjen. sj... Uansett, over til dagens overskrift. Laks + mango = s sant - jeg simpelthet elsker denne kombinasjonen. Normalt sett er jeg ikke glad i blande frukter inn i middager, ananas p pizza er det verste jeg vet, men akkurat mangoen hrer virkelig hjemme sammen med en god laksefilet. 

SONY DSC

Denne middagen er ferdig p 20 min og er like god som den er enkel og rask tilberede. Emmeline elsker fisk, s da er det jo ingen grunn til ikke lage fisk til middag. Krydre laksefilet uten skinn og bein med urtesalt (evt vanlig salt), litt pepper og paprika og ha midt i ovnen p 180*C i 20 min. Kok ris som anvist p pakken og kutt opp en deilig mango. Ferdig! So yummy!

SONY DSC

"Mamma! Ta bilde maten mamma!" Hehe, m le av snuppelura mi. Hun har skjnt det, s da mtte jeg jo adlyde ;-)


Hper dere er friske og raske og nyter psken. Er du heldig s har du kanskje fri? Jeg har planer om karre meg p jobb i noen timer i morgen, men frst skal jeg lage meg noe godt til kveldsmat fr det er tid for Paradise Hotell. Ja, jeg vet, men jeg klarer aldri la vre se p Paradise - gjr ikke alle egentlig det? ;-)

 

Deilig og sunn kveldskos


Her kommer enda et mattips fra meg. Gresk yogurt og honning slr aldri feil, og denne er skikkelig god og s absolutt lov som pskekos.

SONY DSC

Gresk yogurt naturell, eller vanilje hvis du vil ha det litt stere, toppet med friske jordbr, revet kokos, havregryn og Manuka honning. Topp gjerne med hakkede valntter eller pekanntter ogs ♥


 

Sukkerfri sjokoladesmoothie


God morgen! Denne smoothien drakk jeg til frokost i gr, og muligens ogs i dag. Den var s god! Orket faktisk ikke hele for den mettet veldig godt. Smaker sjokoladehavregrt for de av dere som har prvd dere p det. Nr sjokoladesuget melder seg er dette en perfekt trsteslukker - bokstavelig talt. Mettende, sunn og god - perfekt til frokost!

SONY DSC

Til n porsjon trenger du:

30-40 g havregryn

2 dL kologisk havremelk (evt kumelk/soyamelk)

1-2 ts Sukrin Gold (evt sukker eller annet stningsmiddel)

12-15 drper Stevia vanilla creme (kan slyfes)

1-2 kopper isbiter

1 strken ss bakekakao

1 scoop proteinpulver med sjokolade/mocca/vanilje/nytral  hvis du vil ha i deg mer proteiner

Ha alt i en blender og kjr jevnt. Nytes iskald og kan gjerne tas med p tur i sekken!


Hvit kokossmoothie


Kokos - iskald drikke med en lett smak av sommer. Denne tar meg lett tilbake til palmesus og turkisbltt vann p Bahamas med sin milde smak av Pina Colada.

Til fire personer

2-3 ss revet kokos (kokosmasse eller kokosflak)

5 dL GoGreen kokosmelk

20 drper Stevia vanilla crem

2 bananer

isbiter

Kjr alt i en blender. Smak til med Stevia og juster hvor tykk du vil ha den med isbiter og kokosmelk. Tilsett gjerne fersk ananas ogs om du har. 


Nytes straks - iskald og god ♥

 

Nydelig kylling club sandwich


Denne retten er knallgod bde til helgelunsjen eller til middag. Kylling club sandwich er noe av det jeg ofte velger nr jeg spiser ute, men den er jo like god lage hjemme. Here you go:

Du trenger til 3-4 personer

6-8 skiver godt grovbrd

grnn pesto og/eller aioli

600 g kyllingfilet

ca 600 g mandelpotet

god olivenolje

urtesalt, havsalt, trket oregano og timian, evt nykvernet sort pepper

isbergsalat

paprika

tomat

rdlk

6-8 skiver bacon

Forvarm ovnen til 200*C. Kutt kyllingfiletene i to skiver og ha i en ildfast form. Dryss over salt og pepper og olivenolje. Sett midt i ovnen og la st til den er gjennomstekt, ca 20 min. Varm opp en stor stekepanne p middels varme med litt olje. Skyll og kutt potetene i skiver, ha i stekepannen, krydre med salt, urter og pepper, vend i oljen og la steke til de er mre, ca 15 min, rr om av og til. Kutt grnnsakene, vask salaten, skjr opp brdet og stek bacon. Ha pesto eller aioli p to brdskiver, legg lagvis grnnsaker, n kyllingskive, 1-2 skiver bacon og topp med en smurt brdskive. Sandwichen nytes med poterer ved siden av og iskald drikke. S, s godt :-)
 


Hper denne faller i smak ♥

Verdens beste vegetarpizza


For en pesto-elsker som meg selv kan man nesten ikke f en bedre pizza enn denne her. Jeg lagde en vegetarvariant til middag i gr, og den gikk ned p hykant, nesten bokstavelig talt ;-) 

SONY DSC

Lag en god pizzadeig, oppskriften finner du over alt p nettet eller i en god gammel kokebok. Et godt tips er lage dobbel porsjon og legge den ene i fryseren til en gang du trenger en hurtig middag - slik som det var her i gr. Etter at deigen er hevet ferdig smrer du et stekebrett med en god olivenolje og trykker ut deigen til nsket tykkelse og form p brettet. Ha nsket mengde grnn pesto p pizzaen og topp med kuttede cherrytomater, fersk, revet mozarella og et dryss olivenolje. Jeg har alltid litt urtesalt, oregano og timian over fr jeg setter pizzaen i ovnen i ca 15 min p 200*C. Flg med s den ikke svir seg.

SONY DSC


S enkel, rask og utrolig god! Du kan s klart tilsette kjtt hvis du nsker det, for eksempel revet kylling eller salami. Bon apetit! nsker deg en deilig torsdag. Snart helg og snart pske :-)
 

Sukker- og melkefrie boller


Dette er den desidert beste bolleoppskriften jeg har som er sukkerfri. Jeg ble helt hekta p disse her og gledet meg til spise enda en bolle p vei hjem fra jobb i kveld. , hveteboller! Her er oppskriften:

SONY DSC

Du trenger til ca 12 boller

1 pk rd fersk gjr

4 dL kologisk havremelk 

100 g ekte meierismr

(evt bytt ut med laktosefritt smr s fr du laktosefrie boller)
 

4 ss Sukrin gold

1 ts kardemomme

ca 650 g hvetemel (evt annet type mel)

Smuldre gjren i en bakebolle og sett smret til smelting. Tilsett melken i det smeltede smret og ha over gjren, rr ut. Tilsett sukrin og rr. Ha kardemommen i litt av melet og tilsett bakebollen. Eltes godt og settes til heving i 30-45 min. Form like store boller p et bakepapirkledd stekebrett og sett til heving p et lunt sted under et kjkkenhndkle i ca 30 min. Dusj litt vann p hver bolle fr du setter dem midt i ovnen i 5-7 min p 240*C.

SONY DSC

Disse kan du nyte - til og med p en onsdag !
 


Perfekt frokostsmoothie


Mandagen kom, og mandagen dro. Siden Emmeline ikke er helt i form i dag lagde jeg en god, mettende og sunn smoothie til oss ved lunsjtider. Her har dere oppskriften.

SONY DSC

Du trenger til

2 personer

1 moden mango

1 stor banan

1,5 dL havregryn

2-2,5 dL havremelk

(vann, soyamelk, kumelk, kokosmelk eller rismelk)


evt 2 scoops nytralt proteinpulver

Ha alt i en blender og kjr til en jevn blanding. Det beste er kutte frukten dagen fr og legge den i fryseren - iskaldt og godt!

SONY DSC

Enjoy!

 

Meet the perfect latte


Jeg er hekta for denne er s god. Jeg elsker havremelk, og min desidert strste favoritt et Oatleys sjokolademelk. Men n, n har jeg oppdaget havremelk for Baristaer, og den er.... s...... god! 

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Jeg er solgt, hekta, avhengig, og alt det der. Den P.E.R.F.E.K.T.E latte! I swear. Prv! God onsdag ♥

Matkasse til middag


Hei fine dere! Det var s fantastisk godt  mte verdens blideste lille jente i morges. Jeg dro jo s tidlig og kom hjem langt etter hennes leggetid i gr, s lykken var s stor da hun sa MAMMA p kjkkenet kl 06 ♥ Fr aldri nok av det lille gullet mitt. Vi har ftt levering av Adams matkasse denne uken, og som jeg nevnte for dere s er dette en gledens begivenhet vi fr et par ganger i mneden. P planen i dag spiste vi en helt utrolig god middag fra barnemenyen - jeg spiste faktisk nesten til jeg sprakk og det tror jeg ikke var helt etter min plan *hehe*.

SONY DSC

Bestemor kokte faktisk en bayonneskinke for et par uker siden og det var s godt! Min bestemor kan alt! Tror jeg kunne spist hele skinken p brdskiva p n gang. Lykken var stor da jeg s at bayonnskinke med hjemmelaget mac and cheese og pannestekt blomkl og brokkoli sto p ukesmenyen fra Adams. Og dette - det skuffet s aldeles ikke :-)

SONY DSC

Min lille kjkkenhjelper trket cherry tomatene. "Trke, trke, trke, snn - vrsgod mamma". Jeg dner!

SONY DSC

SONY DSC

Jeg danderte det s flott jeg kunne fr jeg slukte alt sammen. Skal du prve en matkasse s anbefaler jeg virkelig Adams matkasse! Kanskje du allerede har prvd?


Jeg var oppe fr soloppgang i dag ogs og trampet meg opp bakkene til toget, hurra! Gikk faktisk raskere enn i gr - ja, s klart jeg tar tiden *hehe*. Klapp p skulderen til meg for to dager p rad. Angrep en pose med yogurtntter p butikken fr jeg skulle hente i barnehagen i dag, var s sulten... S bortsette fra dette har jeg ikke spist sukker heller, s det er jo flott. Noen andre som er flinke der ute? Kos dere i kveld, s skrives vi ♥

Barnevennlig restesuppe


Hei p dere! Endelig begynner formen bli bedre. Bortsett fra en litt hes stemme fler jeg meg egentlig ganske ok akkurat n. I dag ville jeg s gjerne lage noe varmende og godt til middag, s valget falt ganske enkelt p en deilig suppe. Denne suppen ble s god at jeg ganske enkelt deler den med dere. Nr den i tillegg ble godkjent av Emmeline, s er den verdt   prve hvis man har kresne sm tigre i huset :-)

SONY DSC

Du trenger ikke annet enn det du har i kjleskapet, en real restesuppe med andre ord. Vi i det ganske land kaster s alt for mye mat, og denne husholdninger er intet godt eksempel p den fronten dessverre. innfre en restedag i huset er dermed en veldig lur id, og nr maten blir s god som dette s er det ikke umulig at det kanskje blir innfrt en restedag her i grden. Reste-tirsdag? Til tre voksne og ett barn brukte jeg;

5 poteter

1 stor gul lk

2 sjalottlk

4 gulrtter

5 kjttplser av kylling og kalkun

ca 1/2 klrot

litt fullkornspenne

2 fond du chef med kyllingsmak

1,2 L kaldt vann

Herbamare urtesalt, timian, oregano og basilikum

Kutt alle grnnsakene i passende biter og ha i en stor gryte. Hell over vannet og kok opp p hy varme under lokk. Tilsett urtesalt og urtene og la koke i ca 15 min. Tilsett pasta og plsbiter og la koke i 5-7 min til. Smak til med mer krydder og nyt!

SONY DSC

Jeg gleder meg veldig til i morgen, og ikke minst til dele det som str p planen med dere. P torsdag har verdens beste mamma bursdag og p fredag feirer Bjrge og jeg 6-rsdag, s det er mange planer jeg gleder meg til de kommende dagene :-)

SONY DSC

Det er forresten veldig gy bloggen igjen. Dere er s fine alle sammen! Tusen takk for alle gode ord fra dere. Vi skrives ♥

Lunsjmeny


! Endelig har jeg ftt tilbake et snev av motivasjon tilbake etter to lange, herlige gturer i strlende vr i helgen. Tankene surrer og gr nr jeg dytter vognen langs smeltende turstier, og jeg fikk planlagt ukens lunsjmeny. Endelig! Endelig! Endelig, er jeg i gang p rett spor igjen. Bildene er lnt fra et raskt google-sk. Kanskje dere finner litt inspirasjon til sunne lunsjretter denne uken ogs? Min meny ser i hvertfall slik ut.

♥ MANDAG


Havregrt fra Tine14-serien med mandler, blbr og crisp. 


♥ TIRSDAG


Omelett med grnnsaker


 ONSDAG

06-06-07: Skinke og pastasalat. FOTO: INKOGNITO
Skinke- og pastasalat.


♥ TORSDAG

29-07-08: Kyllingsandwich. FOTO: INKOGNITO
Sandwich med grnn pesto, kalkunplegg og grnnsaker (inspobilde)


♥ FREDAG




Yogurt med mango, pasjonsfrukt, kokosflak og msli.


Jeg er veldig klar for uken som kommer! Gleder meg til dele alt det spennende p planen med dere :-) Vi sees i morgen!
 

Kylling og grnn pesto salat

 ♥


Ingenting slr en god, grnn pesto - h, det er virkelig det beste! I gr skulle jeg avgrde for feire min vakre tantes 50-rslag, og da mtte jeg slenge sammen en sunn, kjapp og god middag til de her hjemme. Valget falt p en frisk og nydelig pesto pastasalat med revet kylling.

SONY DSC


Du trenger: Pasta av det slag du mtte nske, vrlk, ruccola eller annen salat, en god grnn pesto, cherrytomater, agurk, en god olivenolje og gjerne Herbamare urtesalt, litt fersk sitronsaft og kylling. Har du god tid er det best steke din egen kylling med deilig fransk krydder. Tilsett gjerne avocado helt til slutt hvis du liker det!

SONY DSC


Bland en god salat av grnnsakene og riv kyllingen. Har du kjpt ferdiggrillet kylling tar du av lrene og klubbene ogs. Ha olivenolje og urtesalt i salaten og bland godt.

SONY DSC


Kok pastaen som anvist p pakningen og ha i pesto straks den er ferdig. Smak til om du synes den trenger med salt. Nr alt er klart kan du servere det hver for seg eller blande alt sammen i en stor bolle. S kjapt, s enkelt og s veldig veldig godt :-)

Adams matkasse - vr favoritt

Jeg husker jeg var s skeptisk til matkassene da det begynte sl an her i vrt lille land; "S late folk er, s idiotisk f mat levert p dren, herregud for en tpelig id". I dag er jeg bitt av basillen, og har testet bde Godt Levert og Adams matkasse. Vi testet kun n matkasse fra Godt Levert fr vi byttet over til Adams matkasse, og hos sistnevnte har vi forblitt trofaste kunder med levering av gode, sunne, enkle og nringsrike middager hver annen uke.

SONY DSC


Adams matkasse leverer matvarer av svrt hy kvalitet og oppskriftene i barnekassen er like gode for sm som for store ganer. Alt fra grnnsaker til kjtt, fisk, krydder og buljonger er kortreist, alltid friskt og velsmakende. Det kunne ikke passet bedre at vi fikk levering i denne uken, da vi ikke hadde rukket planlegge innkjpene for middager enda. 

SONY DSC


Denne retten smakte s godt i gr at vi nesten slikket tallerkenene vre, og vi fr stadig gode retter levert rett p dren. Vi har valgt fortsette benytte oss av matkasser fordi det er en god mte f inspirasjon til utforske nye matopplevelser p i hjemmet.

SONY DSC
Prv Adams matkasse du ogs - anbefales p det varmeste! nsker dere en fin dag :-)

Fredagstradisjonen tro

Det er fredag. Grnnsakene er kuttet, kjttet er stekt, krydderet sprer en velkjent lukt av helg i stuen. Det er fredag og det er tid for taco. Etter en lang uke, og en sen vakt p jobb var det ekstra koselig komme hjem til mamma, samboer, datter i seng, fire logrende hunder og lukten av taco som hadde rukket spre seg helt til entrenidet jeg kom inn dren. Helg!

SONY DSC SONY DSC
SONY DSC

Ville bare titte innom for nske dere en fin kveld videre. Mamma skal sove hos oss i helgen og det er s utrolig koselig! P sndag er det jo morsdag ogs, s vi skal virkelig kose oss :)

Greta

Nyt Norge: kesam og jordbr til kvelds

Hei p dere! Da tar jeg tastaturet fatt igjen og poster et nytt innlegg til dere. Merkelig hvordan skrivelysten kan svinge s veldig? Ser jo n at jeg ikke har skrevet et eneste innlegg siden april! Hper dere har hatt og fremdeles nyter late sommerdager, lange lyse kvelder og forhpentligvis litt ferie. Vil dele min kveldsfavoritt med dere - mager kesam toppet med ferske, norske jordbr.Mmm!S godt, sunt, enkelt og kjapt lage (og spise!).


Du trenger: norske jordbr (evt blbr og andre br etter nske), en boks mager kesam og stning. Jeg bruker Stevia sweet drops vanilla crme, men du kan ogs bruke sukker, sukrin, Splenda eller honning.


Du gjr: vask og del jordbrene og skyll de andre brene godt. Bland 10-15 drper Stevia sweet drops i boksen med kesam og bland godt. Ha kesamen over i en egen skl og ha over nsket mengde br. Nyt med den beste samvittighet, gjerne i solnedgangen.



- Hper det smaker -

Meal prep

Hellu! N er jeg i gang med meal prep og har stekt opp kyllingkvoten for de to neste dagene. N m bare vannet bli klart for koke blomklen. Det stemmer, kylling og blomkl - keep it simple! Er veldig lei av sei akkurat n, s da satser vi p at indisk-inspirert kyllingfilet frister mer. Dessuten s har jeg funnet ut av det kan finnes kveis i viltfanget fisk! sj... En liten periode trodde jeg alle "hvite trder" i fisken var kveis. S gal kan man bli! Er jo ikke lenge siden jeg leste p vg.no at noen hadde funnet en levende orm i torsken de hadde kjpt i butikken, og det etterat den var stekt. Bl! S da tar jeg heller sjansen mot bakterier jeg alts og krysser fingrene for at det ikke er like ille med kyllingen som det var for en liten stund siden...


Jeg startet p diett for snart 2 uker siden, og spiser variert, sunn og ren mat. Spiseplanen min bestr av havregryn, 4korn, mandler, proteinpulver, multivitaminer, omega 3, sei, torsk, laks, rret, biff, kylling, kalkun, svin, bananer, riskaker, mager kesam, Stevia, sukrin gold, br og grnnsaker. Styrketreningen min gr veldig bra for tiden, bortsett fra at jeg plager i hjel av smerter i det ene kneet mitt. Klarer ikke g lange turer med hundene en gang. Og jeg som elsker jogge ute p denne siden... Hper jeg fr noen forklaringer p MR i mai.

Hper dere har hatt en deilig pskeaften! Her har vi hatt strlende sol og kost oss sammen i hele dag. En stuptrtt Emmeline sovnet som en stein like fr kl 19! Nyt kvelden - her skal det sofaslites :)

Pesto og kylling

Hei dere! N er lillesster og jeg ferdige med ukens tredje styrkekt sammen, og sitter mette og gode i sofaen foran 4-stjerners middag p tv-skjermen. Min nye favoritt-treningspartner motiverer meg til komme meg p gymmet like mye som jeg motiverer henne til trene, s jeg kan virkelig ikke be om noe bedre akkurat n. I morgen starter en ny epoke for meg, og jeg gleder meg helt vilt til min nye hverdag. Jeg er s klar for en forandring! Deler et lite mat-tips med dere i kveld, nemlig havrepasta med pesto og urtestekt kyllingfilet. , pesto - min store matkjrlighet!


Kok havrepasta som anvist p pakken, hell av vannet og vend inn grnn pesto i nsket mengde. Finhakk agurk (uten kjerne) og cherrytomater og str over avocado. Ha gjerne i soltrkede tomater og andre grnnsaker du liker. Vend grnnsakene inn i pastaen. Stek kyllingfilet i litt olivenolje og litt smr p middels varme til den er gjennomstekt. Jeg krydret med flak av havsalt, nykvernet sort pepper og Provence urteblanding med timian. Bruk gjerne ferske krydderurter hvis du har det istedenfor trket blanding, det synes jeg alltid er best. Server straks kyllingen er ferdig og nyt med god samvittighet!

Hper dere har hatt en fin sndag. I morgen er det mandag - hurra! Drm stt.

Pavlova

Tenk, i morgen stiger vi inn i september allerede. Jeg begynner p jobb for fullt, og permisjonen min er over. Det er ganske vemodig tenke p at ukene virkelig har flydd s fort av sted. Emmeline og jeg avsluttet permisjonstiden med hele 2 timers trilletur i ettermiddag. Helt fantastisk godt for store og sm, to- og firbente.

Som nevt s var vi i babyshower i gr, og da er det jo en selvflge bake den kommende mors favorittkake. Jeg tok p meg oppgaven om slenge sammen en deilig pavlova, og jeg ble veldig fornyd med resultatet.



Sukkerst marengsbunn toppet med hjemmelaget krem av vaniljekrem og pisket krem, friske blbr og raspet hvit sjokolade

Emmeline sovnet i vognen en god time da vi var ute isted, s hun sitter prater ivrig i pysjen sin ved siden av meg her n. Blid som ei sol og absolutt ikke trtt nei. Fr prve legge henne igjen snart. N begynner jo Alt for Norge og Big Brother i kveld, fr se om jeg fr med meg dem. Nyt kvelden, det blir tidsnok mandag.

Flger du med p noen tvprogrammer i hst?

En dag i mat

God morgen! Torsdag allerede, straks er helgen her igjen. Den siste helgen min i permisjon, u tenke seg det! I gr dokumenterte jeg alle mltidene mine, s her fr dere et eksempel p maten jeg spiser om dagen. Jeg ligger p 1 900 kcal om dagen. Jeg spiste verken mer eller mindre enn dette til hvert mltid.

FROKOST; 262 KCAL



1 stk hjemmebakt supergrovt rundstykke uten olje/smr, grnn pesto, rapidsalat, gul paprika, agurk, rkt kyllingplegg, lettmelk, vitaminer, mineraler, omega 3 og vann.

LUNSJ; 466 KCAL



Middagsrester fra i gr; hjemmelagde fiskeboller i hvit saus (spedd ut med lettmelk og kraft), poteter og gulrtter. Til dessert (og post-workout); banan og honningmelon.

MELLOMMLTID; 127 KCAL


Dagens mellommltid ble hele to enkle kaffe latte p lett melk med et par timers mellomrom. Til vanlig ville jeg spist en Skyr og en enkel latte p lett melk, eller en Skyr og en frukt.

MIDDAG; 439 KCAL


Hjemmelaget spagetti bolognese av karbonadedeig, sjampinjonger, hermetiske hele tomater, lk, hvitlk, olivenolje, fersk basilikum, trket koriander, havsalt og kvernet pepper med spagetti og baby salatblader. Fant en cola zero flaske som det nesten sto navnet mitt p, s da ble det brus til middagen.

KVELDSMAT; 246 KCAL



Til kvelds koste jeg meg med et kokt egg, mandler, valntter, et eple og en kopp deilig Pukka-te.

KVELDSSNACK; 253 KCAL


Tine14 havregrt med solsikkekjerner og trket eple fr leggetid

Jeg veier jo all maten min, s antall kcal listet ved hvert mltid er gitt den mengden jeg spiser av hver rvare mlt i gram. Blodsukkeret mitt er stabilt, stsuget minimalt og energinivet p topp! N skal Emmeline og jeg spise lunsj med fine Helene p Telenor fr vi setter kursen mot Sandvika igjen.

Gledelig torsdag s lenge!

Sunn lrdagslunsj p 300 kcal

God dag! Er s vemodig tenke p at dette er min nest siste helg i mammapermisjon. Jeg kan virkelig ikke forst hvor tiden har blitt av. Jeg husker s godt da vi kom hjem fra sykehuset og jeg nsket at tiden bare kunne g litt fortere. N skulle jeg s klart nske at tiden kunne g mye saktere. Moralen i dette er vel at man m vre flink til nyte ntiden. yeblikket, akkurat n, kommer aldri tilbake igjen.

Jeg er veldig glad for at jeg meldte meg inn i Grete Roede klubben p nettet, for jeg har virkelig ftt snurpet sammen kosthold, trening og samvittighet. Selv om veiedagen min er p mandager har jeg snikveid meg et par ganger allerede, og det ser lovende ut. Mlet er faktisk vre nede i trivselsvekten min innen juletider. Vi fr se om dette er realistisk, men s langt s gr det veldig bra. Jeg spiser "vanlig" mat, sunt og variert. Det er faktisk helt nydelig! Her kommer et tips til en deilig lunsj som du kan nyte med den beste samvittighet.

Taco left-overs med fruktdessert


En porsjon gir 300 kcal

30 g lompe (ca en lompe)

100 g kyllingfilet stekt i 0,5 ts kaldpresset extra virgin olivenolje og 10 g tacokrydder

hjemmelaget maissalsa av 10 g mais (lettbrent i trr stekepanne frst), 10 g finhakket rdlk, 10 g finhakked tomat, smakt til med havsalt og fersk limejuice

Til dessert:

55 g norsk plomme (ca 1 stk)

107 g norsk eple (ca 1 stk)

- enjoy with a smile -

Oppskrift: Spelt- og havrelompe pizza

N hper jeg dere sitter godt plantet i sofaen med et glass med noe du liker p bordet og nyter Amanda-sendingen fra Haugesund, det gjr i hvertfall vi. Deler denne nydelige oppskriften med dere, da den rett og slett er for god til holde for meg selv og er perfekt som helgekos. Har du ikke testet ut lompe pizza enda, s br du definitivt slenge deg p denne oppskriften! Raskt, sunt og veldig godt.

Du trenger:

1 pakke spelt- og havrelomper (eller en annen type lompe du liker)

1 pk karbonadedeig (evt kjttdeig eller kyllingkjttdeig)

en god olivenolje til steking

1 boks hakkede tomater, evt hele hermetiske plommetomater

2 aroma sopp/champignoner

2 fedd hvitlk

1 pk ost

krydder: urtesalt, nykvernet pepper, oregano, basilikum, estragon

Fremgangsmte:

Forvarm ovnen til 225*C. Ha bakepapir p en stekeplate. Brun kjtt og hvitlk i olivenolje over middels varme. Krydre med pepper og estragon (litt). Ha i tomatene og finhakket sopp, kok opp. La koke i 5-10 min. Fordel fire lomper p stekeplaten og smr kjttdeigen jevnt utover hver av dem. Topp med revet oss, urtesalt, basilikum og oregano. Stek midt i ovnen i 5-10 min.


- bonapptit -

Egg og avocadomorgen

frokost: to kokte egg, en avocado, vitaminer/mineraler/omega 3 (for ammende), kaldt vann og en kopp te

God fredagsmorgen! Hper dere har sovet godt og drmt om rosa elefanter og den slags. Det gr sakte men sikkert bedre endre livsstilen min. Jeg skal innrmme at det til tider er en kamp kutte sukkeret, og jeg kan med glede meddele at karben er enklere legge vekk. Jeg storkoser meg faktisk med maten jeg spiser om dagen, selv om jeg fremdeles har noen sukkersprekker i tide og utide. I gr spiste jeg en tekake og en liten browniebit med valntter til frokost, en yogurtis med diverse snadder p toppen som ventemltid og to remser med melkesjokolade fr trening. Til lunsj ble det en omelett av 1,5 egg og 1 kylling- og kalkunkjttplse, til middag ble det stekt sei med revet gulrot og kokt brokkoli og etter trening en Yt restitusjonsshake med sjokoladesmak.

I dag har jeg fri, bde fra styrketrening og andre plikter, s da skal jeg endelig f sendt takkekortene for dpen i posten og f opp pulsen med bakkeintervaller.

Ha en nydelig fredag s lenge!

Oppskrift: Mager lapskaus

Lapskaus er noe av det beste jeg vet, og denne lapskausen er full av smak, vitaminer og gode nringsstoffer som kan nytes med den beste samvittighet!


Ingredienser (nsket mengde av hver ingrediens):

ytrefilet av okse eller annet mager kjtt (ca 100 g per porsjon), kutt i terninger

klrot, skrell og kutt i terninger

persillerot, skrett og kutt i terninger

lk, skrell og grovhakk

brokkoli, kutt i biter

gulrot, skrell og kutt i biter

Ha kjtter i en gryte med lettsaltet vann, kok mrt. Ta ut kjttet av gryten og tilsett grnnsakene. Etterfyll vann ved behov, det skal dekke grnnsakene. Kok til grnnsakene er mre og tilsett kjttet. Smak til med salt, pepper og friske urter hvis nskelig (persille f eks). Hell av vannet ved hjelp av et drslag. IKKE kast det, for det er nydelig bruke som kraft i en saus eller suppe. Kraften er holdbar i ca 3-4 dager i kjpeskapet, og i flere mneder i fryseren. Mos alt sammen og spe ut med noe av kokevannet til nsket konsistens.

- mmm -

Oppskrift: Nakkekoteletter med potetpur, grov ertepur og ovnsbakte grnnsaker

Endelig lrdagskveld, og det betyr bare n ting her i huset - familekos! Faktisk, s har vi kost oss sammen i hele dag, bare Emmeline, mamma og pappa. Jeg elsker slike dager der vi kan nyte hverandres selskap og bare vre den fine, lille familien som vi har blitt. Til middag i dag lagde jeg noe veldig godt og enkelt som jeg vil dele med dere; nakkekotelletter med potetpur, grov ertepur og ovnsbakte grnnsaker.

Ovnsbakte grnnsaker:

Forvarm ovnen til 200*C. Kutt nsket mengde gulrtter, klrot og brokkoli og ha i en ildfast form. Dryss over med olivenolje, havsalt, hvitlkspepper og litt urtesalt. Ha i ovnen i ca 30-45 min, sjekk dem underveis og juster ned varmen mot slutten.

Potetpur:

Kok opp nsket mengde poteter uten skall. Spar vannet nr du heller det av de ferdigkokte potetene (til saus evt). Ha potetene over i en blender og tilsett en klype havsalt, kvernet pepper og en god klatt smr. Kjr til du har en glatt pur og smak evt til med mere salt og pepper.

Grov ertepur:

Ha erter i en kjele og gi et oppkok. Bruker du hermetiske erter tilbereder du dem i laken de er i, og bruker du frossne erter tilbereder du dem fra dypfryst tilstand i kaldt vann til ertene er dekket. Spar p vannet nr de har ftt et oppkok (til utvanning av stekepannen og evt saus), og ha dem over i en blender med en klatt smt, litt av vannet du tilberedte dem i og salt og pepper. Smak til med mer salt/pepper. Kjr til du har en grov pur.

Nakkekoteletter:

Stek kotelettene p hy varme i smr. Krydre med salt, pepper og timian (husk begge sidene). Vann ut stekepannen nr de har en fin stekeskorpe og legg kotelettene i en ildfast form sammen med stekesjyen. Ha i ovnen sammen med grnnsakene og la steke i ca 15-20 min. Husk la kjttet hvile i ca 5 min fr du serverer. Sjekk alltid at svinekjtt er gjennomstekt fr du spiser det.

Retten kan gjerne serveres med en god saus eller sjy og surkl for den som liker det.

_________

Har hatt treningsfri de siste dagene, har rett og slett ikke hatt tid. I gr mtte Emmeline og jeg en vennine i Asker og koste oss p kaf Overens til utp kveldingen. I morgen satser jeg p en god treningskt, det kjenner jeg at kroppen trenger. Nyt kvelden s skrives vi i morgen!

Kyllingspyd i ovnen

I dag hadde jeg s lyst p grillspyd til middag, s siden vi ikke har kjpt oss grill enda, s grillet jeg dem rett og slett i ovnen. Spydene kan du jo lage med nr sagt hva du vil! Mitt valg i dag ble kyllingfilet penslet med hvitlk- og urtemarinade, lk, rd og grnn paprika i biter. Serverte med deilig jasminris. Neste gang blir det nok kokosris!

I kveld prvde vi et treningssenter som ligger et steinkast unna der vi bor. Siden vi flyttet har vi vrt p utkikk etter et nytt sted trene, og etter mye om og men p Asker Treningssenter meldte vi oss inn p Akimi. Akimi er helt supert, men tar oss nesten 15 min kjre. N har vi funnet et perfekt old school gym som er pent 24/7 der vi kan trene nr det passer oss for kun kr 170 i mneden. Der har vi alt vi trenger i gavstand, s hva mer kan man nske seg? Ble en nydelig beinkt p meg i kveld der jeg faktisk kjrte marklft for frste (jepp, stemmer) gang. For en nydelig velse. Med litt terping p lfteteknikk s blir det bra etter hvert vil jeg tro. Lp bakkeintervaller med vogn og hunder tidligere i dag. Hele 60 min faktisk, ikke verst. Emmeline var med oss p det nye gymmet og stupte i seng ved 21-tiden. Skjnne lille! N venter en etterlengtet dusj fr litt seriekos p Netflix. Har dere sett Hemlock Grove? S spennende!

- god kveld -

Ytrefilet med ovnsbakte grnnsaker

bake grnnsakene i oven er s enkelt at det er utrolig dumt ikke prve det. Nr det atptil smaker helt fabuolouse, s er det vel bare hive seg rundt p kjkkenet. Sett ovnen p 230*C. Kutt poteter, klrot og gulrot i like store biter og fordel jevnt i en ildfast form. Fordel noen cherritomater og hele fedd med hvitlk i formen. Dryss sjenerst med en god olivenolje og krydre med flak av havsalt, kvernet pepper og dill. Ha midt i ovnen i ca 30-40 min. Ytrefilet av okse, kalkunfilet, svinefilet, kyllingfilet, ja du kan bruke det kjttet du mtte nske. Krydre det med dine favorittkrydder og sleng det p grillen. Har du ikke grill s steker du det i stekepannen, gjerne i ekte meiersmr for litt hverdagsluksus. Jeg elsker stekt champignon, s for meg er det intet stekt kjtt uten. Har du ikke smakt hele bakte hvitlksfedd, s gjr det! Fantastisk godt!




- enjoy in the sun -

Sommersmoothie

Hei p dere! Har dere hatt en deilig lrdag? Emmeline og jeg har hatt en ordentlig mor og datter dag i dag. Vi har kost oss sammen helt siden pappa reiste i morges. Vi fikk ordnet resten av listen fr avreise om f dager, s n er solkrem, solhatt, ny bikini, skjortser og solbriller i boks. Vi avsluttet dagen med 1 time og 45 min tur med hundene i strlende sol. Lille sjarmtrollet vrt var s trtt at hun sovnet s snart jeg la henne i sengen sin. Jeg elsker vre mamma, det er virkelig magisk!

Vil tipse dere om en veldig rask, enkel, sunn og god smoothie som jeg nyter i skrivende stund. Den er sommerfrisk, kalorifattig og vitamin- og fiberrik. Den hadde blitt enda litt bedre om jeg hadde husket kjpe norske jordbr *notetoself*.


Du trenger nsket mengde vannmelon (uten steiner), Cantaloupe melon, Doyenn du comice pre (gjerne kologisk) og 1 ss kesam med lime. Kutt gjerne opp frukten og sett den i fryseren i en times tid fr du kjrer alt i en blender. Ha i 1-2 ss iskaldt vann eller 4-5 isbiter. Vannmelon inneholder lite kcal og rikelig med vske, Cantaloupe melon inneholder rikelig med vitamin A og C og inneholder lite kcal og Doyenn du comice prer, bortsett fra vre de beste prene etter min mening, inneholder kostfiber og lite kcal. Kesam kan slyfes, men den gir smoothien en litt fyldigere tekstur samtidig som den smaker sykt godt! M advare dere som ikke liker klumper om at dette ikke er en helt jevn smoothie, men god dt er den!!

N skal jeg starte p Orange is the new black sesong 2 p Netflix! Flere som flger med p den? Jeg gleder meg til innta horisontalen i hvertfall. Vi skrives i morgen!

Cake in a cup



hei for en dag! N har vi ordnet prampack til vognen vr, flere kortermede bodyer til Emmeline og diverse annet som skulle i boks fr vi reiser til uken. Er fremdeles litt usikker p hvordan vi skal gjre det p flyplassen med tanke p reisetrille eller bresele. Per n heller vi mest mot bresele rett og slett fordi Emmeline ikke kan sitte helt alene enda og egentlig trenger en bag-del p vognen. Noen som har erfaring, tips eller rd dele her?

Kjpte Cake in a cup med mrk sjokoladesmak og sjokolade- og karamellsmak. Jeg er ikke glad i smaken av sukrin fordi jeg synes den smaker veldig kjemisk i tillegg til at den gir en ekkel ettersmak. Denne kaken er super rask og enkel lage, s lenge man har en kopp, litt vann og en mikroblgeovn. Smaken er ganske god, men ikke helt topp etter min mening. Har du smakt den? Har enda til gode smake den med sjokolade- og karamellsmak. Kanskje den smaker bedre?

Ha en deilig fredagskveld :-)

Sommerbiff

Biff er digg ret rundt, og dette er en sommerbiff rett og slett fordi den ledsages av en sommerlett salat i stekende kveldssol. Krydre en deilig og mr ytrefilet av okse med salt og pepper og sleng den aller helst p grillen. Mangler du grill, slik som meg, slenger du den i stekepannen med en dsj god olivenolje. Husk lage de ovnsbakte potetene frst da de trenger ca 30-40 min i ovnen p ca 225-250*C. Jeg brukte kologiske poteter fra Coop i gr, og de var veldig gode. Krydret med salt, pepper og timian og bakte dem midt i ovnen med olivenolje og noen cherry tomater. Legg alltid skall-siden ned p potetene nr de skal bakes i ovnen p denne mten. Salaten blandet jeg med rd paprika, sukkererter og agurk. S enkelt og s godt!

Hvordan lager du biffen din i sommer?


Indiskinspirert kylling

Det gr mye i kyllingfilet om dagen, det skal jeg bare innrmme. Derfor tenkte jeg tipse dere om en god kryddermiks som gir et hint av det indiske kjkken. Du steker rett og slett kyllingfilet, enten oppskjrt slik som jeg gjorde i gr, eller som hel brystfilet, i litt olje/smr. Krydre den ene siden med havsaltflak, gul karri, malt koriander og malt spisskumin (cumin). Kok ris (bruk litt ekstra vann s blir den ikke s trr) uten salt i vannet og tilsett heller et dryss med havsalt fr servering. Topp med trket persille (eller hakket koriander om du har) og servr med en frisk grnn salat. Anbefaler at du serverer agurk i salaten da de indiske krydderne smaker s mye bedre med agurk! Du kan gjerne gjre den hottere ved tilsette chilli.

N skal vi straks fyke ut dren for ordne det siste til dpen. I kveld og i morgen skal det pyntes og ordnes i stand i lokalet.

God fredag!

Frokostyogurt

Hei torsdag! Gud s fort denne uken flyr av sted. So little time, so much to do! Spiseplanen min gr s det suser og jeg har allerede mistet 2 kg p kroppen! Dette er s klart ikke kun fett, men vi fr hpe en del av det er det ;-) Gleder meg til frste oppdatering her p sndag. Har ogs startet p et nytt cardioprogram, s denne ukens frste intervallkt ble unnagjort i gr. Jeg elsker trene p kvelden, det er min alenetid. I gr kveld koste jeg meg med denne godsaken, og tenkte minne dere p yogurt naturell. Du kan toppe den med nr sagt hva du mtte nske. Mitt valg i gr ble 4korn, noen rosiner, friske jordbr og litt honning. Milde himmel, s godt!


Senere i dag har jeg en deilig avtale p Face It i Sandvika. Gleder meg til bli neglefin til dp og ferie. Oppdatering kommer i ettermiddag! I kveld er det tid for ukens beinkt, og jeg er klar som et egg.

Ha en fin dag s lenge :-)

Kveldskesam

Hei! Har ikke glemt dere. Tiden strekker rett og slett ikke til om dagen. I dag har vi hatt en lang dag i Sandvika fr vi koste oss p balkongen med indisk take out og kveldssol sammen med min nydelige mamma. Vi har det virkelig helt skjnt p balkongen vr! Elsker alt det grnne rundt oss. Og stillheten, virkelig idyllisk og usjenert.


Dagens kveldskos er en ny sommerfavoritt som du bare M teste ut. Den nye kesam med lime er s god at jeg nesten spiste opp hele boksen i ett jaft. Toppet den med en lun blanding av frossne blbr, jordbr og skogsbr som jeg kokte noen minutter i en kjele. milde! Bildene over er fra grsdagens kveldsmat. Dagens var helt lik, bare enda litt bedre da jeg toppet den med ferske jordbr. Perfekt!

Liker du den kesam med smak av lime?

Have a latte

N koser vi oss hos mamma ute i Sande. For et fantastisk vr vi har om dagen, er jo helt nydelig! Siden jeg skal bryte ut av vanene mine i dag, s er det p hy tid vikle meg ut av kaffe latte spindelvevet. Jeg kjper faktisk en latte hver eneste dag, og det er absolutt ikke lukrativt for min lommebok. Derfor skal jeg n bli god venn med espressokokeren vr, og jeg startet vrt nye bekjentskap i gr. Her har dere grsdagens hjemmelagde kaffe latte p skummet melk og pre workout snack (som forvrig gr som kosemat fra og med i dag...).


Den beste espressoen er lysbrent espresso fra Stockfleths



Hvis du ikke har en melkesteamer kan du lage melken i en kjele og rre opp skummet slik som jeg gjr her. Det blir ikke like godt skum som med en steamer s klart, men absolutt bruktbart. Ha melken i en kjele og sett platen p full varme. Rr, ikke pisk, med en hndvisp til melken er varm nok.


Ha nsket mengde espresso i et hyt glass eller stor kopp og tilsett melken. Hold igjen skummet med en spiseskje og ha over p slutten.


Pre workout snack fr grsdagens beinkt. Havregrten fra Tine14 er s god!


Idunn tester ut latteskummet *ler*

Ikke rart jeg elsker kaffe latte; den er deilig, trofast, varm og god :-D

Enjoy!


Kylling med blomklmos og pesto

Hei alle sammen! Ble aldri noen oppdatering her i gr. Snn er livet nr man er i mammapermisjon. Det er ikke alt som gr etter planen alltid, men det er egentlig helt greit. Ville tipse dere om denne deilige kombinasjonen som er enkel, sunn og lett i denne herlige sommervarmen. Til dessert kan jeg foresl kesam med lime og norske jordbr, som allerede er finne for salg!




Du steker en kyllingfilet i litt olje og krydrer med salt og pepper. Kok nsket mengde blomkl i litt saltet vann og mos sammen nr det er ferdig kokt. Ha kyllingen over blomklmosen og ha over litt pesto. Stek nsket mengde sopp og ha ved siden av. Jeg brukte vegansk pesto som ikke er tilsatt ost. Den var veldig god!

Hper dere har hatt en strlende lrdag! Her er det dpsplanlegging p hyt niv i helgen, og det er s koselig. I dag kjpte vi kjolen som Emmeline skal ha p seg p dpsfesten. Gleder meg til vise dere!

Nyt kvelden s snakkes vi senere :-)

Kosefrokost

I gr var jeg utrolig fysen p noe godt. Startet "prosjekt bunad" p mandag, og skal derfor holde meg unna stsaker og usunn mat frem til dpen. Unntaksvis litt kos p bursdagen til kjresten p fredag og 17. Mai p lrdag ;-) Frokosten i dag er kjempe enkel og super god; 1/2 boks naturell gresk yogurt blandet med 1 liten ts Splenda (evt sukker, Stevia, honning, syltety eller uten stning) toppet med 1 god hndfull 4korn, 1 liten hndfull grovhakkede mandler, 1 rute 70% mrk grovhakket sjokolade. Hverdagskos trenger ikke vre s usunt for vre ddsgodt!

Leste her om dagen at man brenner mellom 400-500 kcal ekstra i dgnet nr man ammer, s da er det viktig f i seg nok nring. Srlig viktig er dette hvis man ogs trener. Eksempelvis kan jeg nevne at pulsklokken min viste nesten 550 kcal etter mandagens styrke og intervallkt. Det vil si at jeg brant rundt 1 000 kcal den dagen, og da er det viktig med riktig pfyll. Kroppen vil alltid prioritere morsmelken, s drlig ernring i ammeperioden kan gi mangelsymptomer hos mor. Slanking er heller ikke anbefalt i denne perioden da det frigis miljgifter fra fettlagrene til mor som gr over i morsmelken. De fleste mdre gr likevel ned i vekt etter fdsel, men br ikke g ned mer enn 1 kg i uken. Et sunt og variert kosthold, samt daglig mosjon er som alltid nkkelen til en sunn og frisk helse.

Litt senere kommer det et innlegg om yrket mitt. Frst skal jeg slenge sammen en matboks fr turen gr til fysioterapi med Emmeline og en tur til Sandvika.

nsker dere en skjnn onsdag!

Lun kyllingsalat

Etter at jeg postet innlegget om bunader tidligere i dag, s kom jeg til tenke p at det faktisk ikke er en selvflge at min egen bunad passer i r *hjelp*! M derfor prve den senere. Er utrolig kjedelig hvis jeg m finne et annet antrekk til 17. Mai og dpen i juni. Skulle den ikke passe s rekker jeg kanskje "slanke" meg inn i den fr dpen i hvertfall.

Dagens lunsj ble rask, sunn og god. Salat av ulike salater, ruccola, tomat, mais, agurk og brdkrutonger servert med stekt kyllingfilet. Deilig og lett mat, og dessuten utrolig enkelt lage mye av til flere mltider.

Hper dere hadde en koselig Melodi Grand Prix kveld i gr. Vakker lt som vant! N skal vi fortsette nyte sndagen med litt mosjon. Fr kle p skravlefrkna mi og komme oss ut.

Hade s lenge!

Food prep for tomorrow

Titter bare innom for nske dere en god natt ogs hper jeg s klart at dere har hatt en fin dag. Er nettopp ferdig med kjkkentjeneste. Selv om det tar litt tid preparere all maten vr, s er det s absolutt verdt det. Dag to p spiseplanen har gtt som en drm, og jeg gikk 1 time og 50 min power walk med vogn og hunder tidligere. Helt fantastisk!



laks med kokte gulrtter / kyllingfilet med klrot- og stpotetstappe og stekt champignon


kveldsmat: omelett av tre eggehvitter og n plomme med skinke og agurk

N er det natta, er stuptrtt og ikke minst stl etter grsdagens styrkekt. Deilig!

Skrives i morgen :-)

Food in a box

I gr bestemte jeg meg for at n er det nok, og ryddet vekk alt av pskeegg, godis, sjokolade, fett og sukker. Jeg sto til sent p kvelden og lagde maten min til i dag, og vet dere - det var s godt! Jeg har nok skrevet det fr, at jeg er avhengig av en planlagt hverdag, og jeg er faktisk lykkelig nr jeg har mltidene mine klare i bokser i kjleskapet til neste dag. For noen hres dette sikkert ganske sprtt ut, men for meg er det en viss ro over ha maten min klar nr jeg trenger den. Ved ha alt planlagt og kontrollert s unngr jeg dessuten falle for fristelser, og som dere vet s dukker de stadig opp i lpet av dagen. Bildene er av tidligere boks-mltider.

grnnsaksmos med mager biff / pasta og kylling / laks og ris / mager biff og grnnsaker

Dessuten s trenger ikke ren og sunn mat vre kjedelig, snarere tvert i mot. Denne typen mat gir kroppen alt den trenger av gode nringsstoffer, og det merker jeg allerede etter kort tid nr jeg starter p spiseplanen igjen. N er jeg i hvertfall motivert til holde den, s fr jeg virkelig hpe at motivasjonen holder seg p topp. Tomme kalorier fra fett og sukker er heller ikke ideelt innta i store mengder nr man ammer, s dette blir nok bra for flere enn bare meg ;-) N skal jeg ut p en liten trilletur med vognen. Grsdagens forsk gikk ikke s bra med en overtrtt baby. Etterp satser jeg p at jeg fr kommet meg en tur p gymmet. Litt meg-tid blir godt med musikken og rutinene mine. Fikk ikke skrevet innlegget til grsdagens tema-tirsdag, men det kommer i kveld. Ha en strlende ettermiddag kjre dere :-D

Dairy free Easter

For en vakker pskeaften det har vrt i dag. Var ute i 45 min og gikk power walk og jogget med Bjrge og Emmeline i ettermiddag. Vi gikk en runde vi er godt kjent med der ca halve runden er en bred og fin grusvei og resten er skogssti. Veldig smart g power walk med vognen halve runden og jogge uten vognen resten av runden. Vi byttet alts p trille vognen p grusveien da vi var omtrent halvveis slik at vi fikk gtt power walk og jogget begge to. Var faktisk min frste lpetur i skogen siden fdselen, og det var bare helskjnt. Gleder oss allerede til neste kt! Emmeline storkoser seg i vognen sin ute i frisk luft og elsker vre med oss rundt.

I dag er det jo pskeaften og da er det s absolutt lov med litt kos. P Ultra har de et godt utvalg av melkefrie alternativer som jeg bare mtte teste ut. Sjokoladepuddingen fra Alpro er soyabasert og smaker veldig godt. Rismelken har en mild og god sjokoladesmak og er dessuten lav p fett. Sjokoladen skal jeg smake p snart, men jeg kjpte to melkefrie alternativer i Sverige som allerede er borte. Den ene med marsipan og den andre med smak av mint. Begge var med mrk, ren sjokolade. Mmm! Den aller beste sjokolademelken jeg har smakt hittill er havremelken fra Oatley. Gud s god! Smakte Coco Pops. Kunne ikke tro at den var sunn! Ramlsa med smak av pasjonsfrukt og fersken er ogs veldig god og den sitter jeg nyter i skrivende stund. Hper dere har kost dere masse i dag og koser dere med litt pskegodt :-)

Oppskrift: Sukker- og melkefrie muffins

Siden flere nsket seg oppskriften p disse sunne og gode muffinsene, s kommer den her. Oppskriften holder til ca 9 mellomstore muffins og hver muffins inneholder 99 kcal, 4,6 g fett, 2,2 g protein og 11 g karb (uten topping). Du trenger:

Forvarm ovnen til 170*C, kle et bakebrett med bakepapir og fordel ni mellomstore muffinsformer p brettet. Bland mel (jeg brukte siktet fint hvetemel), Splenda, bakepulver og smr i en kjkkenmaskin eller bruk hndmikser. Bland til du fr en sandaktig konsistens, lav intensitet. Ha i halvparten av melken og rr godt. Bland resten av melken med egget og vaniljeessensen og ha over i rren. Bland alt godt til du fr en jevn rre. Jeg tilsatte gul konditorfarge for f en pskegul look p muffinsene, men det kan fint slyfes. Fyll formene 2/3 fulle og stek i ca 20-25 min midt i ovnen til de er svakt gyldne eller har en svampaktig flelse nr du tar p dem. Eventuelt kan du bruke en stekepinne for se om de er r i midten. Avkjl p rist. Jeg toppet dem med en nydelig moccasjokolade glasur laget av melis, kaffe, kakaopulver og smr. Melisen kan byttes ut med sukrinmelis, men jeg er ikke glad i smaken av sukrin. Smret kan slyfes i glasuren, men den gjr den jo ekstra god. Eventuelt kan man bruke mager vaniljekesam som topping.

Da er det bare kose deg :)

#sukkerfri #melkefri #muffins

Sukker- og melkefrie pskegule muffins

Snn, da har jeg faktisk spist halvparten av disse allerede, s det var bare s vidt jeg rakk ta bilder av dem til dere. Disse ble s gode! De er laget p Splenda, havremelk og toppet med mocca sjokoladeglasur (ikke sukkerfri, kan slyfes). Vil dere ha oppskriften?






N har vi besk av tante og mamma sin lille hund Luna. Vi har kost oss masse i hovedstaden i hele dag. Costa del Kongsvik kaller, vi skrives i morgen. N m dere ha deilig pskefri alle sammen. Kos dere!

Friday treats

God morgen fine lesere! Endelig fredag! Her kommer et fristende bildedryss p morgenkvisten. Stemmer det, jeg har nemlig en liten bakermester boende i meg. Jeg elsker nemlig bake bde stort og smtt, spesielt hvis jeg gr p diett. Merkelig det der. Nr jeg ikke kan smake s er det alts et morsomt tidsfordriv bake cookies, boller, kaker og alt annet i mellom. Kanskje fr du litt inspirasjon til lage noe godt i psken?


focaccia rundstykker / frokostmuffins med skinke,ost og sopp / fine rundstykker / focaccia- og fine rundstykker


sjokoladecookies med sjokoladebiter / chocolate chip cookies / havrekjeks med rosiner / havrekjeks med kanel


vaniljecupcakes med vaniljetopping / karamellcupcakes med karamellsaus / sjokoladecupcakes med kaffetopping / sitroncupcakes med sitrontopping


sjokoladecupcake med sjokoladetopping / pskecupcake med sitrontopping / blbrcupcake med vaniljekrem / gulrotcupcake med kremosttopping og kremostfyll


Sitronkake med sitronglasur / bananbrd / lapper med hjemmerrt syltety / eplepai


ostekake / whitecakefylt med jordbr, banan og vaniljekrem / sukkerfri sjokoladekake med sukkerfri sjokoladeglasur / gulrotkake med kremosttopping


gulrotkake / rocky road brownie / brownie / gulrotkakestykke

N skal vi snart av sted til fysioterapeuten med lillemor. Hun har nemlig hatt en favorittside vende hodet den siste tiden, s helsesster ville gjerne at vi skulle f en sjekk hos en fysioterapeut. Flere som har lagt merke til dette med favorittside hos babyen sin? Hun er i hvertfall veldig sterk i ryggen blitt og synes det er stas ligge p magen *hurra*! Skal snart kjpe babygym til henne, det er jeg sikker p at hun kommer til elske. Ha en super start p dagen folkens :)

Kjapp pasta med tomatsaus

Det ble en times trilletur med barselgruppen i duskregnet i dag. S koselig se alle mammaene igjen og skravle litt mens man samtidig fr bevegd seg. Sprs om vi hadde dratt ut p den turen i regnet i dag hadde det ikke vrt for barseltreffet. Mtte jo lage meg noe spise da vi kom hjem fra tur, og da slang jeg sammen en frisk vegetarrett av det jeg hadde i skapet. Denne egner seg like godt til lunsj som til middag.


Sett over en kjele med vann til pastaen, kok opp og tilsett en klype havsalt. Ha en stekepanne over middels varme, tilsett olivenolje og 1 fedd hvitlk. Ha pastaen i kjelen mens hvitlken brunes.

Nr hvitlken er gylden tilsetter du boksen med hakkede tomater og 1,5 dL vann i stekepannen. La koke p svak-middels varme til den er passe redusert. Smak til med salt og pepper og press saften av 1/4 sitron (kan slyfes hvis du ikke vil ha den s bitter). Tilsett gjerne fersk basilikum hvis du har. Du kan ogs smake til med litt sukker hvis du vil ha den stere. Den blir jo s klart best hvis du bruker ferske tomater eller skrellede plommetomater p boks som du hakker og krydrer selv. Men denne er absolutt brukbar hvis man vil ha en varm lunsj som metter. Kok sausen i ca 10 min. Nr pastaen er ferdig vender du den i urtesalt og olivenolje fr du har den p en tallerken og dekker den med deilig tomatsaus.



Tilslrt havregrt

Denne kan du nyte med god samvittighet - magert, proteinrikt og s godt! Ingrediensene er nok til n stor porsjon eller to sm.

Kok opp havregrt i en kjele ved blande havregryn, melk og salt. Pass p at den ikke brenner seg, s flg med. La koke 2-3 minutter p svak varme fr du setter grten til avkjling. Den skal vre ordentlig kald fr den kan brukes. Jeg bruker kologiske lettkokte havregryn, Styrk/skummet melk og Maldon havsalt.

Jeg satte kjelen ut p balkongen for hurtig-avkjling. Husk sette lokk p hvis du setter den ut. Etter ca 15 min er den god og kald.




Nr havregrten er kald m du rre godt i den. Den stivner nr den blir stende og det er helt vanlig. Ha kesam og havregrt lagvis i et glass. Topp med eplebiter, evt revet eple hvis du heller vil ha det, mandler og kanel. Gresskarkjerner, cottage cheese, banan og br kan ogs brukes istedenfor. Bruk dine favoritter! Deilig frokost eller kveldskos. Nyt :)

Protein chocolate milkshake

Hei hei! Titter innom for dele denne deilige oppskriften med dere. Du trenger tre ting og hele herligheten kan lages i en reklamepause p TV3 (ikke den korte pausen vel og merke, eller kanskje?). Denne er s utrolig god og forsvant nesten raskere enn den tok lage. Proteinrik, lite fett, kald og perfekt! Nyt med den beste samvittighet. Mmm!




Isen kan s klart byttes ut med hvilken som helst annen is, proteinpulveret kan byttes ut med sukkerfritt sjokoladepulver, vanlig sjokoladepulver eller et annet proteinpulver (ville brukt vaniljeis til vaniljepulver eller jordbrpulver) og melken kan byttes ut med skummet melk eller annen melk du liker. Her er det bare mike og trikse! Tror cookies and cream proteinpulver hadde vrt en god erstatning. Minner om pske give away HER fr jeg tar kvelden. Igjen, beklager utseendet p kommentarfeltet. Jeg er fortsatt p saken, men det var visst ikke s lett endre det tilbake som jeg hadde hpet p. Sov godt s sees vi i morgen fine lesere :)

Hei mandag!

Da er mandagen i gang - ny dag og ny uke. Det er siste dagen i mars allerede og vi nrmer oss psken. For feire starten p mitt nye bloggeventyr starter vi uken med en aldri s liten EASTER GIVE-AWAY! Mer om den litt senere, s flg med. Ville bare titte innom for nske dere en nydelig ukestart. Emmeline og jeg reiser snart av sted til Sandvika en tur, men frst skal jeg rydde litt i klesskapet mitt. Tro det eller ei, men jeg har faktisk greid pakke vekk alt av klr som ikke er mammaklr *flaut*. S n m jeg virkelig ta en liten rydde- og leteaksjon. Kanskje lusker det noe nytt p meg i dag. Er jo s mange fine vrklr ute n.

Jeg starter alltid dagen med havregrten min. For gi den litt mer tyggemostand blander jeg lettkokte havregryn med 4korn, ca 50/50. Koker den p vann og topper den med mandler og litt Splenda. Kos dere s lenge s snakkes vi senere!

Oppskrift: Laks med fennikel og chilli

Startet like greit uken med en deilig fiskerett. Enkelt, sunt og veldig godt. Kjpte ferdigmarinerte laksefileter med fennikel og chilli som jeg bakte i ovnen. Hadde ogs Amandine-poteter i ovnen med hvitlksfedd, olivenolje, havsalt, fersk kvernet pepper og hakket sjalottlk. Med kokt brokkoli ved siden av ble det en deilig mandagsmiddag. Ekstra koselig f besk av mamma :)

N har jeg akkurat lagt fra meg NAV-papirene for sknad om foreldrepenger. Herregud s mye fylle ut og som skal planlegges s langt frem i tid. M nesten ringe dem for litt assistanse i morgen.

Hper dere har hatt en god mandag. God natt fra meg og lillemor :)

Ukens fisk: Fiskepudding i terteskjell

Vil dele en middagsrett med dere som kanskje ikke er den aller vanligste finne i dagens unge familier. Har jo dessuten lovet dele en fiskeoppskrift i uken med dere, noe jeg ser jeg har vrt veldig drlig til! Har rett og slett ikke blitt s mange gode middager i det siste etter som flyttingen er ganske altoppslukende.

Min bestemor lager nemlig verdens beste, og min mamma er en god nummer to. I dag hadde jeg nemlig utrooolig lyst p fiskepudding med hvit saus i terteskjell. Kan skryte p meg at min ikke er s verst min heller ;)

Ingredienser:

4 ss ekte meierismr

4 ss hvetemel

ca 1 L helmelk

havsalt, fersk kvernet pepper, malt muskatntt

fiskepudding, kuttet i terninger

reker (brukte i lake denne gangen)

frossne erter

Nr du lager denne retten starter du alltid med lage den hvite sausen. Ha en medium kjele p svak-middels varme og tilsett smret. La det smelte og tilsett melet. Rr med en visp og la det "sette seg" i noen sekunder fr du sper ut med litt og litt melk. Rr hele tiden. Nr du har en passe tykk saus smaker du til med salt, pepper og muskatt. Husk at sausen blir tykkere nr den smkoker og du tilsetter resten av ingrediensene. Jeg lager den derfor litt tynn og sper ut etter som den koker seg tykkere til jeg er fornyd med konsistensen. Husk at du m rre i sausen hele tiden slik at det ikke brenner seg i bunnen. Skru ned varmen! Brukte litt av laken som rekene var i til spe ut sausen, dette ga en mild og god smak av sjmat. Du kan ogs bruke gulrot/grnnsaksvann hvis du koker ekstra grnnsaker ved siden av.

Nr du er fornyd med konsistensen p sausen tilsetter du fiskepuddingen, nsket mengde reker og dypfryste erter. Jeg brukte ca 1/2 fiskepudding, 3 ss reker og 2-3 ss erter. Rr godt og smak til med mer krydder hvis ndvendig. La gryten varme seg i ca 5 min fr du setter terteskjellene i ovnen. Flg anvisningen p pakken. Pass hele tiden p rre i gryten slik at det ikke brenner seg.

Nr alt er ferdig har du en god skje med fiskepudding og saus i hvert terteskjell. Skikkelig kosemat som minner meg om mine familiertter i Sandefjord! Kanskje ikke den magreste retten, men har man lyst s har man lov :)

Til lunsj i dag spiste jeg faktisk makrell i tomat p knekkebrdene mine. Flte meg ganske uvel i morges, og det var virkelig godt f i seg godt pfyll til lunsj. Godt er det ogs, selv om det ikke lukter blomster.


Se s god kosejenta mi er! Verdens beste hundekosestund p sofaen her tidligere i dag!

Min skjnne mamma kom innom meg p mandag, og hadde med seg denne deilige kremen fra Kremfresh. Til n har jeg brukt jordnttolje p magen og brystet hver kveld, men denne kremen likte jeg utrolig godt. Den dufter herlig rose, og roer bde kropp og sinn fr jeg finner sengen. nsker meg kremene fra samme butikk til lillemor. Naturlige produkter uten parabener med deilige lukter og konsistenser.

N er det Masterchef p tv, vi snakkes i morgen. Hper dere har hatt en fin uke s langt!

Tirsdagslaks & hstdessert

God morgen kjre dere!I gr inns jeg at vi er alt for drlige til spise fisk her i huset, og under svangerskapet er det anbefalt spise flere mltider i uken med fisk. Derfor fikk jeg veldig lyst til lage ovnsbakt laks med grnnsaker. Jeg er i utgangspunktet veldig glad i laks, bare jeg ikke finner bein i den. Tenkte jeg skulle dele en fiskeoppskrift i uken med dere fremover, litt for motivere meg selv til faktisk spise mer fisk, men ogs for forhpentligvis inspirere dere til lage noen gode fiskemiddager.

I gr ble det som sagt ovnsbakt laks med et utvalg av grnnsaker. Jeg brukte frossen filet som jeg tok ut av fryseren p morgenen. Fersk fisk er alltid mye bedre, men nr det kommer til bein i kjttet s finner jeg det s og si aldri i frossenfiletene uansett hvor nye jeg er p plukke ut bein i fersk fisk. Bein i fisk er det verste jeg vet, akkurat som eggeskall i maten !

Ovnsbakt laks til 2 personer

Pensle aluminiumsfolie med olivenolje og lag sm kurver som plasseres i en ildfast form. Kutt opp to gulrtter, en lk og ca 1/2 brokkoli i passe store biter og fordel jevnt i de sm kurvene. Kutt laksefiletene i terninger og ha over grnnsakene. Krydre med havsalt, sitronpepper og dill. Ha over en klatt med smr i hver form fr du lukker folien og har formen inn i ovnen p 180*C i ca 15-20 min (til fisken er stekt). Servr med kologisk jasminris.

En god middag br ledsages av en deilig dessert. Alle har vel hrt om epler og prer som faller fra trrne p denne tiden av ret?

Epler og prer for 2 personer

Kutt opp to norske epler og en pre og ha i en ildfast form. Topp med en hndfull rosiner, et dryss med kanel, en ts brunt sukker og ca 2-3 ss vann. Bland det hele sammen og ha over aluminiumsfolie (stikk kul i den med en gaffel) fr formen settes i ovnen p 180*C. Jeg hadde den i ovnen mens vi spiste middag, men kunne gjerne hatt den i enda litt lengre for f enda mykere frukter. God ble det uansett!

Jeg tar s og si alltid vare p matrester og liker ikke kaste mat. Grsdagens dessert var en vinner som topping p havregrten i morges. Gleder meg til lage en wok av grnnsakene som ble igjen etter middagen i gr litt senere. nsker dere en strlende onsdag! Har sovet drlig i natt og kjenner at kroppen trenger litt ro p seg fr jeg setter i gang dagen med litt sortering og pakking. Senere skal jeg ha en ny akupunturbehandling fr jeg fr koselig besk av mamma og tante i ettermiddag. Vi snakkes :)

Chocolate Peanut Butter Cheesecake

Deilig, fyldig kake med god smak av peantter og sjokolade samtidig som den har konsistensen til ostekaken. Mektig og god. Oppskrift finner du HER.

N skal jeg drikke en kopp te, ta en dusj og sette nesen mot hovedstaden.

Beautiful Day

For et nydelig vr det er i dag! Siden mannen er p trening mtte jeg lage meg en god frokost alene.

Lrdagsfrokost for n / eggerre av to egg, urtesalt, pepper og skummet melk toppet med grnnsaksblanding fra i gr (agurk, tomat, salatblader, paprika).

Var virkelig et upklagelig lite mltid det der! Et godt tips er alltid kutte opp eksta grnnsaker nr man frt skal lage seg en salat, e.l., slik at det er lett tilgjengelig i kjleskapet til neste gang man kan trenge det. I en lufttett boks holder det seg fint i flere dager.

I dag skal jeg en tur til hovedstaden. Kommer tilbake til dette senere. Kan rpe at det jeg skal se p er mykt, varmt og veldig veldig fint. Gleder meg!

Nyt solen og lrdagen, s blogges vi litt senere!

Sosekjtt

Mtte bare titte innom her og dele denne utrolig deilige hstmiddagen med dere. Kun to ingredienser og to krydder i brun saus! Noe s enkelt og s utrolig godt. Jeg pimpet den opp litt ved tilsette gulrtter og laurbrblader mot slutten av koketiden. Servr med hjemmelaget potetmos. Perfekt hstkos spr du meg. Er visst noe av det beste jeg har laget i flge mannen, s da anbefaler jeg dere der hjemme gi den en prvesmak ogs!

Haha, jeg beklager drlig bilde men jeg var s sulten at jeg nesten ikke hadde tid til ta bilde. Ikke fikk jeg dandert det spesielt vakkert heller, s dere fr bare unnskylde det. Kunne jeg sendt en smaksprve gjennom skjermen til dere skulle jeg gjerne gjort det ! Jeg brukte denne oppskriften her som basisoppskrift. Sjokolade peanttsmr ostekaken str kjler seg ned. Gud s god den ser ut! Vet om flere enn meg her i huset som gleder seg til prvesmake. Men frst skal den bli ordentlig god og kald. Bilder kommer i morgen.

Ha en deilig fredagskveld videre.

Kylling i pitabrd

Etter en alt for lang natt og en drlig morgen har dagen snudd seg til det bedre. Snille samboeren tok vare p meg og lille i morges, og etter en lang dusj flte jeg meg bedre. Da jeg kom hjem fra jobb i gr var jeg helt utslitt i bekkenet og bena mine. Tilbrakte kvelden p sofaen og fant aldri en komfortabel stilling i sengen da jeg skulle legge meg. L derfor vken i en liten evighet fr jeg omsider m ha glidd inn i drmmeland. Bekkenlsning unner jeg virkelig ikke noen. Noe mer slitsomt enn g rundt med en konstant svie, strekking og mhet i bekkenet har ikke jeg opplevd. I helgen skal jeg bare ta det med ro og lade batteriene, for det trenger jeg virkelig.

Over til noe annet - dagens deilige pita-lunsj. Jeg har alltid vrt en fan av pitabrd. De kan jo brukes til alt mulig! Hvis du ikke har prvd lage pita-pizza s kan jeg anbefale det eller s kan du fylle dem med nr sagt hva du mtte nske.

I dag var det to (tre) rumlende mager som ville ha noe sunt, raskt og godt. Det utvalgte fyllet ble dermed revet, grillet kylling, salatblader, agurk, tomat og paprika. For min del ble det ogs avocado, en av mine store favoritter her i livet.


S sunt, fargerikt og ikke minst godt!

Andre pitafyll-favoritter her i huset er:

- eggerre, bacon, tomat

- skinke, smeltet ost

- tacokrydret kjttdeig, agurk, avocado, salsa, mais, paprika, salat

Har du en pita-favoritt?

N skal jeg snart sette i gang med middagen og et lite bakeprosjekt. P middagsplanen str det sosekjtt. En herlig, hstaktig gryterett med oksekjtt og potetmos.S nemlig p nydelige Nigella Lawson og fikk s lyst p sjokolade peanttsmr ostekaken hennes! Skal vise dere resultatet i morgen.

God fredag <3

Torsdagskos

/kakao med krem/kjeks fra Caf bakeriet/appelsin/stort glass kaldt vann

nsker DEG en god torsdagskveld !

Greta Oldfield

Greta Oldfield

27, Asker

Velkommen til min blogg / Welcome to my blog! Datteren til Anita Hegerland og Mike Oldfield og veldig stolt av det ! En blogg om hverdagen, trening, mammalivet og god mat.

Follow on Bloglovin Follow on Bloglovin http://determination.blogg.no

Sk i bloggen


Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits