Den første babygrøten

For en deilig ettermiddag! I skrivende stund sitter jeg med kveldssolen i ryggen med balkongdøren åpen mens jeg skriver litt til dere. I dag har Emmeline og jeg storkost oss med vakre bestemor/oldemor. Vi nøt en deilig italiensk pizza på bryggen i Slemmestad etter å ha kost oss sammen i hele dag. Det er ganske sprøtt at jeg nå har blitt mor, når jeg tenker tilbake på alle minnene jeg har sammen med bestemoren min som liten jente. Årene flyr av sted!

I kveld vil jeg tipse dere om babygrøten som Emmeline har begynt å få smake på de siste dagene. Hun får kun en liten smakebit til kvelden, og ser ut til å like grøten bedre og bedre for hver smak. Når jeg velger produkter til henne, enten det er hudpleieprodukter, klær eller mat, så ønsker jeg at produktene skal være så rene som mulig. Hvis innholdsfortegnelsen ser ut som en kjemibok så styrer jeg alltid unna. Få, rene og økologiske ingredienser er det optimale. Etter som hun skal introduseres for flere matvarer kommer jeg til å lage det jeg kan selv, slik som min mamma gjorde til meg og hennes mamma gjorde til henne, osv. Det er faktisk et prosjekt som jeg gleder meg veldig til!

Den første grøten hun får er denne økologiske risgrøten fra Demeter Holle. Den er glutenfri og ikke tilsatt sukker. Den inneholder faktisk kun fullkornsris og vitamin B1, akkurat slik en innholdsfortegnelse skal se ut, og kan brukes fra 4 måneders alder. Fullkornsrisen er malt til et fullkornsmel ved skånsom oppvarming slik at stivelsen spalter seg. Ved å bruke mel malt av hele korn får barnet i seg de viktige næringsstoffene i kimen, som blant annet vitamin E. Grøten har en mild smak, er lett fordøyelig og kan blandes med morsmelkserstatning, vann (fra 4 måneder), frukt (fra 6 måneder), helmelk (fra 6 måneder) og med melk på tåteflaske (fra 6 måneder). 
Jeg blander alltid alt for mye grøt, for frem til lillemor er 6 måneder skal hun kun få en liten smakebit for å venne seg til nye smaker og konsistenser mens hun enda fullammes. Dette er for tiden stor stas for hele familien! Demeter Holle fører også en rekke andre produkter som du kan lese om HER, og du finner dem på helsekosten.

 

jose

27.05.2014 kl.22:23

seguro que será un bebe sano.

Sørg for å være en sunn baby.

theresekristina

27.05.2014 kl.23:02

Så flott at den er økologisk!

Greta Oldfield

28.05.2014 kl.20:17

theresekristina: Ja, viktig :)

Greta Oldfield

28.05.2014 kl.20:17

jose: Sí!

Skriv en ny kommentar

Greta Oldfield

Greta Oldfield

27, Asker

Velkommen til min blogg / Welcome to my blog! Datteren til Anita Hegerland og Mike Oldfield og veldig stolt av det ! En blogg om hverdagen, trening, mammalivet og god mat.

Follow on Bloglovin Follow on Bloglovin http://determination.blogg.no

Søk i bloggen


Kategorier

Arkiv

hits