Tirsdagslaks & høstdessert
God morgen kjære dere! I går innså jeg at vi er alt for dårlige til å spise fisk her i huset, og under svangerskapet er det anbefalt å spise flere måltider i uken med fisk. Derfor fikk jeg veldig lyst til å lage ovnsbakt laks med grønnsaker. Jeg er i utgangspunktet veldig glad i laks, bare jeg ikke finner bein i den. Tenkte jeg skulle dele en fiskeoppskrift i uken med dere fremover, litt for å motivere meg selv til å faktisk spise mer fisk, men også for å forhåpentligvis inspirere dere til å lage noen gode fiskemiddager.
I går ble det som sagt ovnsbakt laks med et utvalg av grønnsaker. Jeg brukte frossen filet som jeg tok ut av fryseren på morgenen. Fersk fisk er alltid mye bedre, men når det kommer til bein i kjøttet så finner jeg det så og si aldri i frossenfiletene uansett hvor nøye jeg er på å plukke ut bein i fersk fisk. Bein i fisk er det verste jeg vet, akkurat som eggeskall i maten !
Ovnsbakt laks til 2 personer
Pensle aluminiumsfolie med olivenolje og lag små kurver som plasseres i en ildfast form. Kutt opp to gulrøtter, en løk og ca 1/2 brokkoli i passe store biter og fordel jevnt i de små kurvene. Kutt laksefiletene i terninger og ha over grønnsakene. Krydre med havsalt, sitronpepper og dill. Ha over en klatt med smør i hver form før du lukker folien og har formen inn i ovnen på 180*C i ca 15-20 min (til fisken er stekt). Servér med økologisk jasminris.
En god middag bør ledsages av en deilig dessert. Alle har vel hørt om epler og pærer som faller fra trærne på denne tiden av året?
Epler og pærer for 2 personer
Kutt opp to norske epler og en pære og ha i en ildfast form. Topp med en håndfull rosiner, et dryss med kanel, en ts brunt sukker og ca 2-3 ss vann. Bland det hele sammen og ha over aluminiumsfolie (stikk kul i den med en gaffel) før formen settes i ovnen på 180*C. Jeg hadde den i ovnen mens vi spiste middag, men kunne gjerne hatt den i enda litt lengre for å få enda mykere frukter. God ble det uansett!
Jeg tar så og si alltid vare på matrester og liker ikke å kaste mat. Gårsdagens dessert var en vinner som topping på havregrøten i morges. Gleder meg til å lage en wok av grønnsakene som ble igjen etter middagen i går litt senere. Ønsker dere en strålende onsdag! Har sovet dårlig i natt og kjenner at kroppen trenger litt ro på seg før jeg setter i gang dagen med litt sortering og pakking. Senere skal jeg ha en ny akupunturbehandling før jeg får koselig besøk av mamma og tante i ettermiddag. Vi snakkes :)
¤Malene - mamma og gravid¤
23.10.2013 kl.13:04